Lelki segítségnyújtás a menekülteknek

Az ukrajnai válsághelyzetben a budapesti Péterfy Kórház Krízisintervenciós Ambulanciájának pszichológusai és pszichiáterei ingyenes krízisintervenciós beszélgetést (magyar és angol nyelven), szükség esetén orvosi segítséget, krízisintervenciós osztályos ellátást nyújtanak a menekülőknek!

Jelentkezés telefonon: +3670 934 1051 (hívható H-P: 9:00-15:00)

email-en: intervencio@peterfykh.hu

Címünk: Budapest, 1074. Alsóerdősor u. 7.


Psychological help for Refugees free of charge!

Due to the ongoing crisis in Ukraine, psychologists and psychiatrists of our Crisis Intervention Outpatient Clinic (Péterfy Hospital, Budapest) are offering crisis intervention therapy, and, if necessary, psychiatric help for refugees, both in Hungarian and English language.

Contact us on

Telephone: +3670 934 1051 (Mon-Fri: 9.00-15.00)

Email: intervencio@peterfykh.hu

Address: 1074, Alsóerdősor u. 7., Budapest

Szeretné tudni, miként segíthet valakinek, aki öngyilkosságot fontolgat? Aggódik valakiért?

Olvasson tovább...

Poszttraumás stresszzavar (PTSD)

Megterhelő életesemények (baleset, természeti katasztrófa, háborús élmény, szexuális bántalmazás) jóval a tényleges fizikai veszély elmúlása után is mély nyomokat hagyhatnak az áldozatban. A kifejezetten veszélyeztető helyzet után néhány héttel, hónappal vagy akár évekkel később jelentkező poszttraumás stresszzavar (PTSD) vezető tünetei a következők lehetnek: a személy

Tovább olvasom »

Bipoláris zavar

A bipoláris (más néven mániás-depressziós) betegség a pszichológiai és testi működések olyan központi szabályozási zavara, amely kifejezett (kóros) hullámzásokhoz vezet a hangulati élet, a pszichés és testi energiák, a gondolkodási folyamatok, valamint a közösségi alkalmazkodás terén. Az egészséges emberekre jellemző és többnyire külső okokkal megmagyarázható

Tovább olvasom »

Viselkedésterápia

A viselkedésterápia olyan módszerek együttese, amelyek az egyén és környezete közötti kapcsolatban bekövetkező zavarok megszüntetését célozzák. Ennek érdekében kontrollálják az egyén környezetét, továbbá arra törekszenek, hogy az egyén szert tegyen önnön viselkedése és annak következményei fölötti uralomra.

Tovább olvasom »