Alapítvány az Öngyilkosság Ellen

Hazánkban sajnos komoly problémát jelent az öngyilkosságok magas száma. Örvendetes módon 2015-2020 25%-kal csökkent az öngyilkosságok száma hazánkban (KSH), azonban a Covid-19 járvány első évében ismét jelentősen megemelkedtek az öngyilkossági mutatók. Az öngyilkossági statisztikákat tekintve Magyarország jelenleg az egyik vezető ország a világon.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztálya által létrehozott Alapítvány az Öngyilkosság Ellen elsődleges célja,  hogy segítse az öngyilkosság megelőzését. A már több mint 30 éve működő Krízisintervenciós Osztályunkon speciális, ún. krízisterápia segítségével lelki válságba, mélypontra, krízishelyzetbe jutott embereknek segítünk komplex gyógyszeres és pszichoterápiával. 

 

Az Alapítvány elsősorban az Osztályunkon folyó különböző terápiás munkák (pl. művészetterápia, irodalomterápia, mozgás- és sportterápia) körülményeinek javítását segíti. Az Osztályunkon folyó különböző terápiás formákról itt olvashat bővebben.

Honlapunkon (www.ongyilkossagmegelozes.hu) bővebben olvashat az öngyilkossági krízisről, az öngyilkosság-megelőzés lehetőségeiről, valamint arról is, hogy miként küzdhet meg öngyilkossági gondolataival.

​Ha öngyilkossági gondolatai vannak, esetleg fontolgatja, hogy öngyilkos lesz, vagy aggódik egy ismerőséért ilyenek miatt, akkor kérjen segítséget. Olvassa el szórólapunkat vagy bővebb ismertetőnket az öngyilkosságról, az öngyilkosság megelőzéséről vagy arról, hogy mit tehet, ha öngyilkossági gondolatai vannak.